Winkelwagen

90 dagen bedenktijd

Gratis verzending vanaf €35,-

Klantenservice 085 990 4942

IPL Q&A

Wat is IPL?
IPL (Intense Pulsed Light) is een modern type laser ontharing dat wordt gebruikt voor permanente haarverwijdering.

Hoe werkt IPL?
Lichtenergie van IPL wordt geabsorbeerd door de melanine in het haar, die vervolgens verandert in warmte en de haarcellen vernietigt.

Is IPL veilig?
Er zijn wereldwijd talloze onderzoeken geweest die de veiligheid en effectiviteit van IPL voor ontharing aantonen. Vanwege dit feit is het een uiterst populaire veilige en effectieve methode voor haarverwijdering in klinieken (en inmiddels thuis) geworden. 

Doet de behandeling pijn?
Een van de grootste voordelen van IPL ten opzichte van andere soorten lasers is dat het veel minder pijnlijk is. De meeste IPL-gebruikers verklaren de behandeling als een warm gevoel op de huid.

Moet ik oogbescherming dragen?
Het is niet nodig om oogbescherming te dragen tijdens het gebruik. Ons IPL apparaat is uitgerust met een sensor en pulseert deze niet, tenzij het hele venster tegen uw huid wordt gedrukt. Dat gezegd hebbende, u moet nooit proberen direct in het licht te kijken als het flitst.

Hoelang duurt het voordat ik resultaat zie?

De meeste klanten beginnen een vermindering van het haar op te merken na slechts 3-4 behandelingen. Volledige resultaten zijn vaak te zichtbaar na 12 behandelingen. De resultaten variëren echter van persoon tot persoon.

Hoe vaak moet ik het IPL apparaat gebruiken?

We raden aan uzelf de eerste 12 weken eenmaal per week te behandelen. Gebruik na deze periode het IPL apparaat eenmaal per maand, gedurende 3 maanden, of totdat u tevreden bent. Om uw haarloze, gladde huid te behouden, gebruikt u het apparaat om de 2 tot 3 maanden, of indien nodig.

Hoelang gaat het IPL apparaat mee?
Ons IPL apparaat heeft 600.000 flitsen, die ruim 20 jaar meegaan als het wordt gebruikt zoals voorgeschreven.

Hoe sterk is het IPL apparaat?
Ons IPL apparaat heeft een energie-output van 4J / cm2, wat betekent dat het ideaal is voor ontharing en ook is goedgekeurd voor veilig en effectief thuisgebruik. Ons IPL apparaat wordt geleverd met een 100-240V-voeding.

Welke lichaamsdelen kan ik behandelen?
U kunt het IPL apparaat op uw hele lichaam gebruiken, inclusief uw gezicht. Zorg ervoor dat u niet te dicht bij uw ogen komt.

Moet ik scheren voor gebruik?
U moet de gewenste gebieden scheren voordat u het IPL apparaat gebruikt.

Welke ontharingsmethoden kan ik tussen de behandelingen door gebruiken?
Tussen de behandelingen door mag u zich alleen scheren als dat nodig is. U mag niet waxen, of epileren, omdat deze ontharingsmethoden de wortel verwijderen.

Werkt de behandeling voor alle huidtinten?
IPL is geschikt voor alle, behalve de donkerste huidtinten. Raadpleeg de productfoto met verschillende huidtinten om te zien of IPL geschikt is voor u.

Werkt de behandeling voor alle haarkleuren?
IPL vertrouwt op melanine in het haar dat de lichtenergie absorbeert en is daarom niet effectief op zeer licht blond, rood of grijs gekleurd haar.

Is het veilig om IPL te gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?
Hoewel er geen bewijs is dat aantoont dat IPL negatieve effecten heeft op zwangere vrouwen, of vrouwen die borstvoeding geven, raden we nog steeds niet aan om ons IPL apparaat te gebruiken tijdens deze periodes.

Is het veilig om IPL te gebruiken over tatoeages, sproeten of moedervlekken?
Gebruik het IPL apparaat niet over tatoeages, zeer donkere sproeten of moedervlekken, maar lichte sproeten zijn prima.

Kan ik dit IPL apparaat voor of na het bruinen gebruiken?
Als u onlangs aan het zonnen bent, raden we u aan 2 weken te wachten voordat u uzelf gaat behandelen. Kunstmatige kleur (denk aan zelfbruiner) mag ook niet op uw huid zitten. Wacht 48 uur na het gebruik van het IPL apparaat voordat u bruin wordt.